vrijdag 9 november 2007

Wat we missen en waar we erg van genieten


Er zijn dagen dat we nog wel aan de specifieke Nederlandse dingen denken. Vooral eetgewoontes zijn nog wel wennen. Niet dat de Zweden geen lekkernijen hebben, integendeel. Onze smaakpapillen zijn nog regelmatig op ontdekkingstocht. En doorgaans reageren ze zeer enthousiast. Vooral de kaviaar, de tubes tonijnbeleg, de Zweedse koekjes, chokolade en jam zijn onvoorstelbaar lekker. Maar toch missen we nog wel eens wat en dat wordt dan door onze visite uit Nederland gecompenseerd. Zoals in de foto te zien is. De jeneverdoos was gevuld met broodbeleg e.d. hoor. Maar dat geloven jullie toch niet.

Wat erg snel wende was de enorme ruimte om ons heen. Zo ook in de huiskamer. Voor Zweedse begrippen hebben we een klein huis. Maar Ben en Paul konden toch een compleet dorp van lego bouwen zonder dat we er last van hadden. Zo werd het dus dagelijks uitgebreid. Wat een heerlijkheid.



En wat een hele leuke verrassing voor ons was. Daar hoefden we helemaal niet aan te wennen, vandaag is de eerste echte sneeuw gevallen. Dolle pret natuurlijk. Ongeveer 5 cm, en de Zweden maar balen. Terwijl wij met een smile van oor tot oor liepen. Morgen gaan we voor spijkerbanden voor onze fietsen kijken, zodat we zolang mogelijk door kunnen fietsen. De Zweden snappen er niets van. Je gaat toch niet fietsen in de sneeuw, terwijl een auto met motorwarmte staat te wachten! Laat ons maar lekker fietsen. En genieten van onze omgeving. Deze week hebben we een erg goede week gehad, meer rust tussen de klussen. We hebben zelfs samen onze bandenkelder wat op kunnen ruimen. We slaan namelijk ook wielen op voor de klanten. Het was in de kelder een enorme bende, konden ongeveer 10 sets kwijt. Nu liggen de wielen netjes op pallets en kunnen we wel 30 sets kwijt. Vandaag werden we zelfs op gebak getracteerd door een tevreden klant. Wat is het toch heerlijk om eigen baas te zijn. Ondanks dat het vandaag wel een gekkenhuis was vanwege de sneeuwval. Was dit onze beste week zolang we draaien. Erg moe, maar samen zijn we zeer tevreden.

Geen opmerkingen: